Friday, September 30, 2011

Hmm... Seludup Burung Dalam Seluar

Seorang pengembara Belanda ditangkap apabila cuba menyeludup lebih daripada satu dozen burung 'hummingbirds' hidup di dalam kantung khas dijahit di dalam seluar di Lapangan Terbang Rochambeau di Cayenne, French Guiana.
Burung- burung tersebut diletakkan di dalam poket secara berasingan yang dibungkus dalam kain untuk menghalang daripada terlepas keluar. Burung-burung hummingbirds dipercayai telah diberikan ubat pelali.
Keep your pecker up: More than a dozen hummingbirds were found wrapped up in pouches sewn into the front of a Dutch traveller's pants in French Guiana
 Lucrative? The live birds, which are not thought to have been sedated, were rapped in cloth and taped into the pouches
The customs officers show off the puoches in Rochambeau airport, French Guiana

19 comments:

uncle hyree said...

la haiiii nasib baik kecik..kalau besar..digigitnya burung ori tak ker azab nanti hihihih

Cikgu Jaja™ said...

astaghfirullahal'azimmmm...

nk gelak je rasa :p

org muo said...

uncle hyree: kah3x.. tergelak beso org muo baca komen tu :D

zati embong said...

jat rasa burung 2 x bg pelali pn pening duk dlm suar.haha

org muo said...

zati: he he... setuju :)

mokcik-ann said...

alaa cumil-nyer... kesian pun ada kat burung2 tue...

Adylia Qarissa said...

ada idea lak dorang nie kan...kalau nak buat jahat, macam macam perkara dorang boleh fikir...

Cik Sue said...

ahahahhaha tergelak saya sorang...seb baik burung2 tu tak pitam yerk..adoyya..ini macam pun ada kaa..

Miecyber said...

Semua burung dalam seluar dalam tu burung ori kan..kekkekeke

khairul said...

bau....serrrrrrrr

stellaizz said...

itu mcm pon ada ke hahahhahaha

uncle hyree said...

--off record --

ucle singgah disini..shoutbox di pejabat kena block...tapi takpelah asalkan dapat memenuhi komen blog orangmuo yg feymes nih hahahahha

kalau lah uncle seludup burung tu masuk seluar sendiri..tak sampai 1 minit boleh mampus kot berikutan bauan yang wangi semerbak hahahah

org muo said...

cik sue: burung2 tu dah kene ubat pelali..tmbah plk ubat ori dlm sluar.. mcm pitam jgk la :D
miecyber: he he.. betul.. semuanya ori :)

Anonymous said...

kalau kecik2 dulu org kata tarik zip seluar tu sampai abis kalau tak burung tu terbang keluar.... kalau burung ni baru boleh terbang

Anonymous said...

aduyaiii...tergelak aku bace post nie...ini mcm punye org pun ade....ayyooo...

ABU said...

hahahahaha mcam bodoh je..:P

Khairil said...

haha..nasib baik tak bergaduh dengan burung satu lagi...

Jer ... said...

hahahahahaahahha . lawak .sesak nafas burung tu .

Ringgo said...

perghh burung kecik kawan ngan burung besar ..
hahaha