Thursday, July 28, 2011

Medal Olimpik 2012 London

Kilaun emas, perak dan gangsa, yang mengandungi imej Nike dan dewi kemenangan Yunani, pingat olimpik 2012 dengan berat 400g dan berdiameter 85mm, 1/3 lebih besar daripada pingat olimpik Beijing, reka bentuk oleh artist British, David Watkins, telah dilancarkan semalam sebagai bermulanya kiraan 'countdown' 365 hari sebelum tibanya kejohanan olimpik 2012, di London.

3 comments:

Odah + One = OdahOne said...

Yes! Yes!... nasib bek kita seri 1-1... nanti boleh men timbal balik kat singapore plak xlah susah sgt kn..nanti kita just kena score sebijk pastu, bertahan je n blakon sakit macam nak mati...kena angin sikit jatuh & buang masa byk2 barulah namanya kiasu!@takut kalah...come on msia!.. aku nk g r nnt tgk kat stadium Jalan Besar Singapore...??????...panas xhbis lg ni...hoho...sori xde kena mngena dgn entry just nak luahkn perasaan jek ni...

hanez said...

salam ziarah & follow..

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhhh mmg cantik medal2 ni.. nice design