Friday, October 15, 2010

Jinak-Jinak Merpati Terpedaya Dengan Pujukan Burung Undan Di London Park

 Merpati bersantai di dalam skop undan...diberi peluang  untuk menyelamatkan diri..
Umum kita mengetahui makanan utama burung undan ialah ikan. Peristiwa pelik dan aneh berlaku di St James',Westminster London, apabila burung undan menjadikan burung merpati sebagai hidangan lazat!.
St James' Park menjadi tumpuan burung-burung merpati  mencari cebisan makanan di tepi tasik di situ tetapi menjadi sasaran burung undan yang sentiasa kelaparan.
Biasanya burung undan tanpa berlengah masa akan terus mencekup mangsa. Walaubagaimanapun berlaku adegan luar biasa apabila burung undan  masih memberi peluang kepada merpati untuk keluar daripada skopnya. Namun burung merpati tersebut seolah-olah selesa berada dalam skop undan. Kesempatan yang diberi tidak digunakan sepenuhnya oleh si merpati. Maka tamatlah riwayat si merpati ditelan hidup-hidup oleh Si Undan.
Peristiwa ini telah dirakam oleh Paul Mansfield, 44, seorang jurufoto yang dalam perjalanan melawat London bersama keluarganya. [dailymail.co.uk]
 Peluang datang hanya sekali ..tak sempat terbang melepaskan diri

27 comments:

hani said...

dah sampai masa dia...dia ada masaalah tu....tu dia g bunuh diri he3

wadud@duad said...

pergh sangat bagus info.. :-)
hehehehe... terkejut gak wadud...

Kalamhati said...

huhu menempah maut namanya tu..

misyamissyou said...

haihh..seronok lak dia duduk dalam mulut undan tu..haha..kan dah kena telan..

eMMe said...

burung undan ni dah tak nak makan ikan ke? telan burung merpati plak tuh, peghhh..ganehhh2~

ctpayong said...

si undan pun sudah pandai tukar selera..

fiq said...

biar betul burung undan mkn burung merpati? mcm x percaya lak.

AnWaRnAiM said...

huu...besarnya boleh masok perut..huhu

YOUsoF said...

hehee jangan tercekik bulu burung tu suda... ;D

Kay Huliana said...

Biar betul burung undan ni mkn merpati!!! muat plak tu masuk.... x tercekik ker?

Cik Itam said...

mmg bunuh diri 2.. ..
bru thu y burung putih 2 mkn burung jugak.. ingtkn mkn ikan jer..

ASaDa RyutaRo said...

dah rezeki si undan.. hari tu dapat santap merpati hitam. huhu..

Irnie said...

obviously not a survivor.. heartbreak kot..? ehhe

a.bedul said...

besar tu nk telan! tak pasal2 nnt ajal undan lak sampai...

gdoupt_monster71 said...

mentang2 mulut dia besor...sekali telan je...

Si Sangkar Hitam said...

wah menarik....
fakta yg bgus....
suke2

S..U..D..@..I..S said...

frust ngan gf..sbb tu tu p serah diri kat undan...

Izamir Ridzwan said...

agak2 merpati tu kena makan x

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

silap merpati posing lama dlm mulut burung undan tu :P

noreed said...

haih lah merpati. gi duk posing kat situ buat ape?kan dah kena ngap

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

merpati tu sengaja nak bunuh diri,kalau frust bercinta pun agak2 la..sure burung undan kena cari cungkil gigi sebab terselit bulu nanti..huhuhu

orang muo said...

to lydia Miza : saya mohon maaf sbb x dapat masuk n folow blog anda. setiap kali saya akses blog anda, ia akan trus ke widgeo.net. saya rasa anda kena setup smula dgn widgeo. tq

Shatra said...

Salam shbatku..menarik jg cerita sedih ni..pelik jg perangai kedua2 burung ni

thomas said...

mungkin merpati ingat si undan nak bawak dia jln2.

touya said...

prinsip dunia haiwan

-kalau dia sudah makan satu makhluk itu (sengaja atau tidak) , maknanya dia akan terus makan makhluk itu .

atoyis said...

mak aih..burung makan burung

Nazri_Hanafiah said...

ouch, mesti sakit burung makan burung kan.....hahahaha