Wednesday, July 7, 2010

Indonesian Fast Food – Cobra Burger

 Makanan segera terkini di Indonesia, burger cobra daripada daging ular yang amat berbisa ' ular tedung'.  Di sana telah wujud sebuah industri memproses daging ular untuk dijadikan burger cobra lengkap dengan pekerja-pekerja khusus menangkap  ular. Jika anda hendak makan burger ketika berada di negara tersebut pastikan ia bukan burger daging ular yaaaaa...Lihat foto-foto berikutnya
[sumber : shareordie.in]

15 comments:

piewahid said...

di vietnam (kalau tak salah) mereka menjadikannya sebagai bahan utama utk sejenis samsu khas...(yg dikatakan baik utk kesihatan mereka)

Shahir @ Meng said...

diorg mmg ske makanan exotic ni sume..
byk khasiat la konon nye..

suhaisweet said...

Visiting here friends..Nice..Special Contest & u might win one Don’t Miss it!

nosembilanbelas said...

eeeee tak apa la..last week, ular kapak dok kat bawah beg, pun rasa nak melolong..nak makan? tak apa la

xazryx said...

mcm tu je buat ?prgghhh .

mimi said...

nice post...
em...semoga kita dapat manfaat daripada post ini..beruntung kita kat sini tak de industri yang menjalankan makanan exotik cam tu...berkemungkinan kecil tu ade la tapi tak cam indonesia...secara terbuka

Anonymous said...

Boleh cuba satu nie =)

❤ princess ❤ said...

dtg indon taknak makan burger.. euww~

MEOR said...

bpe hinggit 1 burger tu..

Hareez Haiqal ™ said...

kembang tekak!

Nasrul79 said...

salam tuan, mohon penjelasan, setahu saya dekat vietnam,thailand filipina je benda-benda ni.

TUN Syed Husainie Faruzi said...

sedap ke ni?ahahahahaa

rumput dan ilalang said...

pingin banget nyobain

rumput dan ilalang said...

pingin banget nyobain

fybest said...

erk,takde benda lain ke nak makan....