Wednesday, October 17, 2012

Edan! Mahasiswa Malaysia Tayang Video & Gambar Bogel Bersama Kekasihnya Dalam Blog Peribadi

Edan! Seorang mahasiswa Malaysia yang sedang menuntut di sebuah universiti Singapura membuat gempar di dunia maya. Pasangan ini memosting foto bogel dirinya dan kekasihnya dalam sebuah blog peribadi yang diberi nama Sumptuous Erotica.

Alvin Tan Jye Yee (24 tahun) merupakan seorang mahasiswa Undang-Undang di National University of Singapore (NUS). Dia bersama kekasihnya Vivian Lee (23 tahun), yang juga warga Malaysia, telah memuat naik foto dan video asmara dalam blognya.

"Setelah mengambil foto dan sering melakukannya, kami ingin membuat pengakuan tentang hubungan intim kami, kemudian kami meng-upload di Facebook tetapi kami mengkaburkan bahagian yang sensitif," kata Tan semasa diwawancara Yahoo! Singapura. 
Tan membina blog pada September apabila foto-foto lucah di Facebook diturunkan oleh admin situs jejaring sosial itu.

Hipertensi @ Darah Tinggi Pembunuh Senyap

GEJALANYA tidak disedari dan mungkin dianggap sakit biasa. Pening, sakit kepala, sesak nafas, penglihatan kabur dan hidung berdarah antara gejala hipertensi atau tekanan darah tinggi.
Ia dilabel pembunuh senyap kerana boleh mengakibatkan beberapa komplikasi yang boleh membawa maut seperti serangan jantung dan strok.
Dianggarkan 4.8 juta individu menghidap hipertensi di Malaysia. Hampir dua pertiga daripada individu yang menghidap hipertensi di Malaysia tidak menyedari mereka ada penyakit itu.

Hipertensi ialah kenaikan tekanan darah dalam arteri atau salur darah yang membawa darah dari jantung untuk dipam ke semua tisu dan organ badan kadar bacaan normal.