Sunday, June 24, 2012

Pernah Tengok Anak Landak ?

Anak-anak landak baru berumur 2 hari menanti kepulangan ibunya yang mendapat kecederaan akibat terkena mesin rumput. Ibunya bernasib baik masih selamat , sedang dirawat oleh pegawai kebajikan haiwan di Withington Hedgehog Hospital Trust, Manchester.
Bayi landak ini mempunyai 22 ekor adik beradik dan kesemuanya memerlukan penyusuan ibunya. Lihat foto...


[sumber:dailymail]

3 comments:

~~zana@pb~~ said...

eiii...gelinya tapi comel pulak. duri dia tu tak tercucuk2 ke bila bertindeh gitu?

uncle said...

alahai..comelnya..time kecik je lah..bila besar..ada ke snggup nak pegang? huhuu

Seri Bahasa said...

mcm anak tikus jer...tempat seri banyak landak tp anaknya tak pernah tengok...