Sunday, July 31, 2011

Info Kesihatan: Pemakaian Bra Terlalu Ketat Meningkatkan Risiko Kanser Payudara

Massachusetts: Bra adalah barang terpenting bagi Kaum Hawa untuk menjaga keindahan payudara. Ukuran bra pun harus disesuaikan dengan bentuk tubuh dan payudara. Berdasarkan penelitian yang dilakukan oleh Universiti Harvard, Amerika Syarikat, menggunakan bra terlalu ketat boleh mengganggu kesihatan dan ia menyebabkan peningkatan risiko kanser payudara.

Pemakaian bra yang terlalu ketat akan menghambat sirkulasi darah dan merosak jaringan payudara di mana aliran oksigen dan nutrisi ke sel-sel payudara terhambat sehingga racun terjebak di dalamnya. Para peneliti memperingatkan risiko tinggi kanser payudara terjadi pada wanita yang menggunakan bra terlalu ketat selama 12 jam, terutama mereka yang tidur memakai bra.

Erti Kasih & Persahabatan Tanpa Sempadan

Dua ekor haiwan berlainan spesis di Zoo Samut Prakan Crocodile Farm di pinggir Bangkok, Thailand, kelihatan benar-benar selesa dan kedua-duanya berkawan baik. Seekor cimpanzi berusia dua tahun yang dipanggil Do Do memberi minum susu kepada Aorn, anak harimau yang baru berusia dua bulan.
Do DO memakai sepasang seluar denim pendek , mungkin untuk melindungi paha daripada kuku Aorn. Lihat telatah menarik dua sahabat baik dalam video ini. [dailymail.co.uk]