Tuesday, July 19, 2011

Patung Hidup Dalam Bilik Pameran Mendapat Protes Kesatuan Sekerja

Milan: Orang-ramai yang lalu-lalang pasti tidak akan melepaskan peluang untuk melihat bilik pameran pakaian musim panas di sebuah pasar raya di Coin department store, Milan, Itali. Pasar raya ini sedang mempromosikan pakaian musim panas tetapi bukan menggunakan patung, sebaliknya mereka menggunakan sepasang model berpakaian bikini dan seluar pendek musim panas di dalam bilik pameran berkaca dan berlatar pantai buatan.
Patung hidup,” itulah yang dikatakan oleh para pengunjung yang lalu- lalang di hadapan pasar raya tersebut.
Tindakan pemilik pasar raya itu mendapat protes dan kritikan daripada Kesatuan Sekerja 'Itali Filcams CGIL' dan menyatakan bantahan mereka akan hal tersebut. Menurut kesatuan, para pekerja seharusnya dilindungi bukan dieksploitasi tubuhnya.

Pemeriksaan Terlalu Ketat, Seorang Penumpang Bertindak Meraba Payudara Pegawai Sekuriti Lapangan Terbang

PHOENIX - Seorang wanita Colorado yang didakwa meraba ejen Pentadbiran Keselamatan Pengangkutan wanita di lapangan terbang antarabangsa Phoenix menghadapi tuduhan feloni gangguan seksual. Yukari Mihamae yang berusia 61 tahun dituduh meramas dan meraba payudara kiri agen TSA di pusat pemeriksaan lapangan terbang.
Kakitangan TSA mengatakan Mihamae enggan untuk menjalani pemeriksaan penumpang dan berlaku pertengkaran sebelum dia dihimpit dan memicit payudara ejen dengan kedua-dua belah tangannya.