Saturday, July 9, 2011

800 Peserta Sukarela Bogel Beraksi Perang Bantal

Peserta sukarela berbogel bertempur dengan bantal dalam sesi rakaman hasil karya seni foto kononnya. Mereka berposing bogel di bawah arahan dan karya artis USA Spencer Tunick di hadapan Istana Gaasbeeks. Kira-kira 800 peserta sukarela berposing pada awal pagi, 9 Julai 2011 untuk rakaman foto bertajuk  "Sleeping Beauties". [Photo/Agencies]

Lakukan Sterilisasi [Pemandulan] Dan Anda Akan Memenangi Sebuah Kereta

Jhunjhunu, Rajasthan- Poster-poster yang disebarkan di kampung-kampung berbunyi : "Keluarga Kecil Keluarga Yang Bahagia." " Famili anda boleh dimuatkan ke dalam kereta baru dengan steril."
Dalam usaha menangani masalah pertumbuhan penduduk India yang berleluasa  hampir tidak terkawal, salah satu daerah di kawasan luar bandar Rajasthan menawarkan hadiah, termasuk kereta baru, untuk wanita yang mahu menjalani sterilisasi [pemandulan] di klinik kerajaan.
Poster menjelaskan: Setiap wanita yang menyertai program 'steril' dalam tiga bulan akan datang berpeluang untuk memenangi hadiah sebuah kereta Nano Tata - $3000 atau salah satu daripada beberapa buah motosikal, TV atau pengisar makanan. Ia tidak canggih, tetapi ia berfaedah buat mereka.

10 Juta Terperangkap Dalam Cengkaman Kemarau Paling Teruk di Afrika

Lebih 10 juta orang yang terperangkap dalam cengkaman kemarau paling teruk di Afrika Timur meninggalkan rumah dan kampung halaman menuju ke kem-kem bantuan kemanusiann sejak beberapa dekad.