Wednesday, March 16, 2011

Ular Boa Mati Setelah Menggigit Payudara Model Israel

Seekor ular boa mati akibat keracunan silikon setelah menggigit payudara seorang model Israel, ms Orit Fox ketika sedang melakukan sesi fotografi dan temu ramah dengan wartawan. Kejadian berlaku semasa Orit membelai ular tersebut, kemudian menciumnya. Model yang juga seorang  pelakon pada awalnya nampak selesa bersama ularnya melakukan yang terbaik untuk tampil seksi semasa penggambaran di Tel Aviv. 
Dia dengan penuh yakin mencium dan menjilat wajah ular itu.  Ketika dia mengendalikan haiwan reptilia itu pada kedudukan untuk 'ciuman',  Ms Fox mengendurkan pegangannya di leher setelah menjilatnya,  reptilia itu tiba-tiba bereaksi dengan marah. Tidak semena-mena ular itu  langsung menuju ke arah aset berharga Fox dan membenamkan giginya ke payudara kirinya. 

Bayi Lahir Dengan Jantung di Luar Tubuh

Para doktor sebuah hospital di China berjuang untuk menyelamatkan bayi yang lahir dengan jantungnya yang membesar di bahagian luar tubuhnya.   Bayi yang baru berusia dua bulan, Xin Xin hanya memiliki selaput tipis yang menutupi jantungnya yang dapat dilihat dengan jelas berdegup di luar perutnya. Pakar  bedah kini sedang berusaha keras memikirkan cara terbaik untuk merawatnya.
Doktor Zhang Yuping, wakil pengarah jabatan paediatrics hospital berkenaan mengatakan: "Ini adalah kes yang sangat jarang berlaku.  Jantungnya begitu terdedah dan jika ia terkena ketukan sedikitpun atau sentuhan saja akan membawa kesan kesakitan"
Pakar bedah sekarang memutuskan untuk menunggu sehingga bayi ini  berusia tiga bulan dimana pada ketika itu  sebahagian dari organ-organ tubuhnya sudah berkembang  dan cukup kuat untuk operasi
pembedahan.  Semoga bayi ini selamat.