Wednesday, February 2, 2011

Cuti-Cuti Tahun Baru Cina...Jom Melancong [Tourism Malaysia]

[foto: orang muo dan pelancong lain menerima sambutan luar biasa dpd orang ramai di lapangan terbang KLIA :)]
Orang Muo ingin mengucapkan 'Selamat Tahun Baru Cina' kepada semua rakyat Malaysia berbangsa Cina. Sempena cuti Tahun Baru Cina ini marilah kita mengambil peluang  untuk melancong di dalam negeri.  Banyak tempat- tempat menarik yang boleh dilawati di seluruh negara. Jom melancong bersama Tourism Malaysia. " You're not just  a tourist..You are an honoured guest of  Malaysia "

Hubungan Seks Suami Isteri Waktu Pagi Meningkatkan Tahap Kesihatan Serta 'Mood' Segar Sepanjang Hari [18SX]

Bagaimana mahu memulakan harian anda dengan suasana sihat dan 'mood' yang segar? Jawapannya mulakannya dari bilik tidur anda.  Begitulah hasil kajian pasukan penyelidik yang diketuai oleh Dr Debby Herbenick, saintis penyelidikan Amerika dan kolumnis seks mendapati pasangan orang dewasa yang sering mengadakan hubungan suami isteri pada  waktu pagi  [ subuh sebelum atau selepas] ternyata tidak hanya merasa lebih bersemangat untuk  hari itu, tetapi juga bermanfaat untuk menguatkan sistem kekebalan tubuh.

Dunia Dah Hampir Kiamat..Masih Ada Suku Kaum Hidup Terpencil

Lost tribe: Bow and arrow at the ready, and with faces contorted with curiosity, the group stare and point at the unknown object hovering in the sky
Satu suku kaum yang telah hilang satu masa dulu di hutan Amazon telah ditemui semula. Suku kaum ini tinggal di sempadan  negara Brazil dan Peru di dalam hutan tebal Amazon telah terputus hubungan dengan dunia luar.  Kira-kira 150 orang  masih bertahan meneruskan hidup primitf mereka tanpa berpeluang menikmati kehidupan dunia sekarang.

Faedah Sehingga 18% Dilema Kad Kredit

Perlukah kita memiliki Kad kredit?  Dengan kadar faedah yang dikenakan kepada setiap pelanggan sehingga lebih 18% setahun,  ia  memang membebankan bagi sesetengah pengguna. Mungkin ramai pengguna tidak menyedari perkara ini atau buat-buat tidak tahu sahaja memandangkan tawaran untuk mendapatkan kad ini terlalu mudah.  Anda tidak perlu bersusah-payah ke bank dan mengisi borang tebal seperti  hendak membuat pinjaman , sebab di mana-mana saja wakil atau agen kad kredit menanti anda menawarkan kemudahan kad kredit dengan syarat yang amat mudah.