Sunday, November 21, 2010

Rahsia Kereta Rasmi Presiden USA

The Beast, adalah kenderaan rasmi presiden USA yang amat istimewa. Direka khas  berbeza dengan kereta biasa . Kereta sedan limousine dengan logo Cadillac ini memiliki ruang kabin yang luas mirip dengan Cadillac STS dan DTS.
Limousine mewah ini dibalut dengan berbagai jenis logam kalis peluru, seperti aluminium, titanium, dan material keramik tahan peluru. Bahagian sisi kereta mempunyai kerangka setebal 8 inci, sama tebalnya dengan pintu kabin pesawat Boeing 747.
Tayarnya pula diperbuat daripada serat kevlar yang tahan bocor dan  dilengkapi teknologi run-flat tyre yang boleh meneruskan perjalanan dengan laju meskipun keempat-empat tayar kereta telah pecah.
Di bahagian dalamnya disedaiakan bekalan darah untuk Obama, persediaaan oksigen, kamera night vision. gas pemedih mata serta sejumlah fasiliti lain.

Creative Shopping Bags

I believe most of you would like to possess one because you will draw the eyeballs of the passersby when walking on street with any of these shopping bags. [funkydowntown.com]

Gagal Membayar Hutang Dengan Along, Tangan Dirantai Terlalu Ketat, Daging Tumbuh Menyeliputi Rantai

Akibat gagal melunaskan hutang dengan peminjam haram, Zhang, 27, telah dirantai di sebuah penjara haram di Hunan, China selatan.  Pada tahun 2005 dia membuat pinjaman dengan pegawai desa untuk membina rumahnya tetapi gagal membayarnya. Mereka bertindak merantai tangannya terlalu ketat. Setelah tiga tahun  di dalam penjara harap, didapati daging tangannya menyeliputi rantai menyebabkan  kecederaan parah.