Monday, December 20, 2010

Lelaki Tua Mendirikan Rumah Atas Pokok Lengkap Dengan Kemudahan Internet

Seorang lelaki tua 63 tahun di Yiyang, Central China's Hunan membina sebuah rumah di atas sebatang pokok setinggi 15 meter tinggi dari atas tanah
Berinspirasikan Stadium Utama Olimpik Beijing 2008, Bird's Nest, Xiong Yuhu memulakan pembinaan rumah di atas pokok tersebut pada April.
Terletak berhampiran hutan buluh rumah berukuran 4.1 meter panjang, 4 meter lebar dan 3.5 meter tinggi dilengkapi dengan bilik tidur, dapur, tangki air dan bilik air dengan kemudahan air paip tangki biogas. Rumah berkenaan keseluruhannya diperbuat daripada kayu kecuali tingkap daripada aluminium. Kos untuk membina rumah ini kira-kira USD 4500 selama 8 bulan untuk menyiapkannya. Tidak lama lagi  beliau akan melengkapkan rumahnya dengan kemudahan  kabel internet.
Xiong Yuhu built this bridge through a bamboo forest in Yiyang, Hunan province

9 comments:

mia.lia's profile said...

xtau nk ckp nih unik ke keje gilo,,hehe

whitecappuccino said...

gigih betul org tua ni.

anggerikrimba said...

wah....teringin gak la nk wat mcm owng tua tu...sejuk jerk erk.... x yah nk bayar cukai tnah....bla... lallalalala

Solihin Zubir said...

ahaha.. cool giler! siap internet tu..

zulkbo said...

SALAM..
kalau datang ribut..
parah ni..he he

Mohamad said...

Kalau mati atas pokok tu susah juga orang nak bawak turun..

mira_nas said...

uihh..memang power la pak cik ni

MOH KEMBARA said...

Salam , tabik pakcik. Orang yg eccentric menjalani kehidupan yg menarik!

Dhiaqiud said...

sonoknyer umah atas pokok..kecik2 lu slalu berangan nk umah atas pokok..n slalu wat 'rang' kecik atas pokok..best.. :)