Wednesday, September 22, 2010

Rangka manusia Gergasi Setinggi 12 Meter? [12-Meter Skeleton of a Man]

 Rangka manusia gergasi. perhatikan saiz rangka tersebut dgn 2 orang petugas khas yg sedang melakukan penyeliaan.
Sukar untuk mempercayainya. Satu rangka manusia gergasi [lelaki] setinggi 12 meter telah dijumpai di sebuah kawasan terpencil  tidak berpenghuni di Barat India. Pihak kerajaan India telah mengeluarkan arahan tidak membenarkan sesiapa memasuki kawasan tempat rangka itu ditemui dengan kawalan ketat pihak tentera India kecuali pasukan khas National Geographic sahaja yang dibenarkan untuk menjalankan ujian dan kajian tentang kesahihan rangka tersebut. Anda ragu-ragu? Anda percaya? Jika anda ada sebarang maklumat atau bukti sama ada ia benar atau palsu sila tinggalkan komen anda. Lihat foto-foto berikut...
 Indian mythology tells of giants, namely: Rakshasas, who reigned over the forests.
[sumber:/funzu.com]

12 comments:

thomas said...

Memang sesuatu yang menakjubkan kalau berita ini benar.

rafi said...

Menakjubkan... izinkan saya post gambar ni dlm Fb saya. Tapi saya dah linkkan ngan web tuan. Tq.

pengumpulblog said...

posting yang menarik. 12 meter. Gergasi kah itu.

BillyNain said...

ada macam2 version cerita pasal gambar ni.dulu heboh katanya tengkorak ni dijumpai di saudi arabia. skrg kt india pulak. padahal gamba yg sama...tak tahulah mn satu betol

gnesop.com said...

dah baca artikel sebenar dulu.. hanya photo trick

FareedSairi said...

Orang yang ada kat situ macam takda bayang2 kan

bloggerman said...

KENCING

azhar said...

saye pernah terbaca masa zaman nabi Adam dulu manusia setinggi 70 hasta...tapi makin lama kecik sebab pengaruh pemakanan...

Zona Indonesia said...

Fenomena yang sangat menarik.. mungkin sebaiknya disimpan dalam museum dan boleh dilihat umat manuasia. Peace :)

Aretikz said...

Memang org zaman dulu besar.. skrg mkin kicil.. hehe..

Anonymous said...

Ya, mungkin karena itu

zizi said...

ustaz sya pernah ckp ada satu surah dalam al quran yg menceritakan perihal satu kaum iaitu kaum Ad semasa zaman nabi Hud. kaum yg sngat cerdik,gagah perkasa dan kaya...(tiada kaum sebelum dan selepasnya boleh menandingi kehebatan yg Allah berikan kpd mereka)tetapi binasa dalam angin puting beliung yg maha dasyat dek kerana ingkar dan sombong dgn keEsaan Allah swt.mungkin gmbar2 tersebut ialah rangka kaum Ad yg disebutkan dlm Al Quran.wallahhualam.