Tuesday, September 28, 2010

Man Who Eats Raw Scorpions

Bermula 30 tahun yang lalu, Li Liuqun telah disengat oleh seekor kala jengking berbisa ketika dia  sedang mendaki bukit di kampungnya di Henan, China. Oleh sebab terlalu marah kena sengat, beliau pun  menangkap lalu mengunyah dan menelan kala jengking tersebut sebagai membalas dendam.
Sejak peristiwa itu, Li Liuqun, 58, mendapati yang kala jengking mempunyai rasa yang istimewa dan mula menggemarinya sebagai makanan eksotiknya." Saya rasa,kala jengking mempunya aroma yang menyelerakan dan rasanya seperti kacang soya digoreng. Sehingga kini saya telah memakan hampir 10 000 ekor kala jengking berbisa. ", katanya.
"Kadang-kala jengking yang saya makan menyengat di dalam mulut, namun rasa bisa dan sakit hanya untuk sementara sahaja. Saya sudah lali dengan sengatan kala jengking," katanya lagi. [sumber:dailychilli.com]

11 comments:

Cik Ubi said...

hebat bena..aku x berani..hehe

wadud@duad said...

err...
biar betol.. huhuhu..
wadud x sanggup sebab ada makanan lain lagi, wawawawaaw

kopimacy said...

xsuke.. geli.huk3

amira said...

euuuwww... apakah..menakutkan lah..

Faarihin said...

pergh... dasat.. makan idup2 tu..

K I E R A said...

Macam dah tkde makanan.
Kesian aku tengok.
:D

MyNameisNurul said...

wuo..da masuk book of record ke org ni?

mIMey said...

perghh,,,xmati plak org tua tu

Kuman Chaos said...

rasanya Man vs Wild pun makan scorpion gak eheh
kuman "magazine.." Entry

Anonymous said...

Touche. Great arguments. Keep up the good work.
My page - games online

Anonymous said...

Hi thеге еverybody, here еvery onе іs sharing theѕе knowledge, ѕo it's fastidious tօ read this blog, аnd I
usеd to pay а visit this blog all the time.



Feel free tօ surf tо my web blog ... SEO (familiebosstad.write2me.nl)