Tuesday, August 18, 2009

Ahli politik jadi pelakon dalam 15Malaysia

Khairy Jamaluddin berlakon sebagai pemandu teksi sementara Baki Zainal sebagai penumpangnya dalam filem 'Taxi Driver' arahan Benji Lim & Bahir Yeusuff.

BAGAIMANA agaknya bila Ketua Pemuda Umno dan Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin bertukar profesion sebagai pemandu teksi? Mungkin kedengaran agak mustahil, namun gelagat Khairy sebagai pemandu teksi ini boleh disaksikan menerusi filem pendek berjudul Taxi Driver arahan Benji Lim dan Bahir Yeusuff.

Bukan saja Khairy, beberapa ahli politik lain seperti Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai, Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Ahli Parlimen Batu, Tian Chua juga turut membintangi filem-filem pendek di bawah projek 15Malaysia, yang mendukung semangat konsep 1MALAYSIA.

15MALAYSIA merupakan 15 filem pendek yang diarahkan oleh 15 pembikin filem di negara ini. Filem-filem pendek tersebut menggarap semangat 1Malaysia yang menyentuh tentang perpaduan dan diversiti masyarakat negara ini.

Antara pengarah atau pembikin filem 15MALAYSIA ialah Allahyarhamah Yasmin Ahmad, Ho Yu Hang, Khairil Bahar dan Tan Chui Mui.

Barisan pelakonnya terdiri daripada beberapa selebriti, pelakon, pemuzik dan ahli politik. Menariknya, ahli-ahli politik tersebut datang daripada parti berbeza, baik dari kerajaan mahupun pembangkang.

Ikan Apa Ni

Ada tak sahabat-sahabat yang boleh buat "description" makhluk apakah ini? Gambar ni pun dah lama saya simpan... tapi sampai sekarang tak tahu makhluk ni spesis ikan atau bukan...
Apapun.... kisahnya adalah Allah Maha Pencipta. Mungkin banyak lagi makhluk-makhluk ganjil yang akan keluar dari perut bumi. Ganjil pada kita tapi tidak bagi Allah SWT. Salah satu tanda qiamat adalah makhluk-makhluk aneh akan keluar dari perut bumi. Apakah ini tanda qiamat makin hampir? Jawapannya ialah Ya.. mustahil Yaumul Qiamah itu semakin hari semakin jauh.

sumber سيف النظام بن حاج عثمان [saifunnizam.blogspot.com]

Berubat H1N1 cara Thai


Mari kita sama-sama mencuba. Jika diizin oleh Allah SWT, maka akan ada hasilnya. Cara mereka mengubati penyakit selsema babi.
bahan2nya adalah:

1. air kelapa
2. kurma
3. mangkuk

cara2nya

1. masukkan kurma ke dalam mangkuk
2. tuang air kelapa
3. biar sejam dua
4. minum air kelapa bersama makan kurma