Friday, July 24, 2009

  • 1 Ogos: Tambang dan elektrik naik, 1 Sept: Minyak naik 20 sen

    Posted: Mon, 20 Jul 2009 02:19:23 PDT
    Pengumuman kenaikan tambang pengangkutan awam mulai Ogos ini bagaikan merentap jantung rakyat marhaen yang setiap hari pergerakan mereka bergantung kepada pengangkutan awam kerana mereka tidak mampu untuk memiliki kenderaan sendiri.Bagaikan jatuh ditimpa tangga apabila mendengar pengumuman tersebut. Termenung panjang memikirkan pertambahan di dalam perbelanjaan harian untuk pergi balik ke tempat
  • Orang Cina Pandai Berstrategi....Bila MP Umno Nak Masuk DAP?

    Posted: 2009-07-16 20:31:02 UTC+08:00
    [sumber: blog Kopitiam Bang Nan]Tidakkah kita tertanya2 kenapa Chua Ji Meng tak masuk DAP atau Gerakan? Jawapannya di sini...Demi ketuanan melayu.... Chua Jui Meng akan sertai PKR? Bekas Naib Presiden MCA, Datuk Chua Ji Meng dipercayai akan melompat parti untuk menyertai PKR di satu majlis hujung minggu ini. Chua telah memanggil mesyuarat tergempar MCA Bakri malam ini di mana beliau dijangka
  • Memakai ‘Perfume' Mengandungi Alkohol Hukumnya Harus

    Posted: 2009-07-13 21:13:16 UTC+08:00 [sumber :www.zaharuddin.net ]
  • Harus dan sah solat, walaupun menggunakan minyak wangi beralkohol. Ini kerana bukan semua alkohol adalah najis. Para Ulama menyebut alkohol najis berdasarkan hadith nabi yang memberi isyarat bahawa arak itu najis. Ia diambil dari ayat al-Quran yang menyebut :...
  • Rahsia DI dalam Ais

    Posted: 2009-07-10 18:10:16 UTC+08:00 Oleh chekamala
  • "Zat di dalam ais tidak akan mampu dihasilkan oleh mana-mana saintis mahupun manusia" Air sejuk yang hening dapat menolong pesakit insomnia yang sukar tidur agar dapat kembali tidur seperti biasa.Orang yang tidur dalam udara yang sejuk dan berselimut untuk memanaskan tubuhnya adalah kombinasi yang baik untuk menjaga kesihatan secara...
  • Lubang-lubang Ajaib di Dunia

    Posted: 2009-07-08 21:29:10 UTC+08:00 Email Oleh : tok_busu 1.

    1. Kimberley Big Hole - South Africa


    Apparently the largest ever hand-dug excavation in the world, this 1097 meter deep mine yielded over 3 tons of diamonds before being closed in 1914. more...

  • Artis dijulang, ulama, doktor dan guru pula dicemuh

    Posted: 2009-07-08 21:56:44 UTC+08:00 Email Oleh : Hizamri Johari
  • ULAMA TIDAK DIPEDULIKANErtinya:Dari Sahl bin Saad as-Saaidi r.a. berkata: Rasulullah s.a.w bersabda; 'Ya Allah! Jangan kau temukan aku dan mudah-­mudahan kamu (sahabat) tidak bertemu dengan suatu masa di mana para ulama sudah tidak diikut lagi, dan orang yang penyantun sudah tidak disegani lagi. Hati mereka seperti hati orang Ajam (pada
  • Keberkatan surah al-ikhlas

    Posted: 2009-07-07 20:17:15 UTC+08:00 oleh anuarani
  • Ketika Memulakan KerjaBacalah ayat ini sebelum anda memulakan apa-apa saja kerja kerana dengan bacaan ini akan keluarlah iblis dan syaitan yang berada didalam tubuh kita dan juga di sekeliling kita, mereka akan berlari keluar umpama cacing kepanasan.Sebelum Masuk Ke RumahSebelum anda masuk rumah, bacalah surah Al-Ikhlas (sebanyak 3 kali. Masuklah rumah
  • Kisah Benar Dari Penjara Sg Buloh: AMIN ketua kumpulan Al-Mau'una

    Posted: 2009-07-07 20:17:15 UTC+08:00 [Sumber : speedganu_ utara Online]
  • Malam tadi bertempat di Surau Jenaris aku telah menghadiri satu forum perdana sempena Maulidur Rasul. Ahli panel terdiri dari Uts Halim Din, Ust. Raihan & Utszh Dr. Sharifah Noor Hayati. Memang menarik kupasan ketiga3 ahli panel yg bijaksana tu. Ttg keperibadian rasulullah yg mulia itu yg menjadi ikutan kita semua. Di penghujung rancangan tersebut salah...
  • DASAR EKONOMI BARU YANG TERBARU !! BAGAIMANA PEMODAL ANTARABANGSA MERANCANG

    Posted: 2009-07-07 20:17:15 UTC+08:00
    BAGAIMANA PEMODAL ANTARABANGSA MERANCANG
  • Pada tahun 2004 John Perkins telah menulis Confession of an Economic Hit Man – Pengakuan Tukang Pukul Ekonomi. Buku ini melakar bagaimana Perkins direkrut oleh National Security Agency (NSA) untuk menjaga kepentingan kaum pemodal antarabangsa.Untuk menghalalkan tugas – Perkins – telah dimasukan...
  • Fenomena Sejadah Bangun di Masjid Kristal?

    Posted: 2009-07-07 20:17:15 UTC+08:00


    KUALA TERENGGANU: The Terengganu chief imam has attributed the unusual occurrences at the Crystal Mosque here as a sign of the people distancing themselves from the religion. Ustaz Azizi Saidi Abdul Aziz described claims that a visitor had seen and photographed prayer mats floating in the mosque as “hardly phenomenal” and people should stop thinking that it was due to genies or ghosts. Mystifying...
  • Vinefire Pay Per Click: Dapatkan Minimum USD $25 Sehari Dengan Hanya 5 Minit Sahaja

    Posted: 2009-07-07 20:17:15 UTC+08:00
    "Anda boleh membuktikan apa yang saya nyatakan ini setelah membaca dengan detail penjelasan saya di sini. Karena saya pun melakukan hal seperti yang saya tulis di sini dan mendapatkan $25 setiap harinya dalam waktu kurang dari 5 minit!Caranya adalah seperti ini:Klik kanan open link new tab banner ini ,(hanya memerlukan alamat email saja, jangan lebih dari 1 account, karena melanggar terms of...

Tarif Baru Elektrik Naik? Komen dan Pandangan Daripada Pengguna...

Sedar ke tuan tuan, bahawa bill elektrik untuk pengguna di kediaman tuan tuan telah dinaikkan dari 0.218/Khw kepada 0.286/Khw...???? Tak percaya cuba lihat sendiri.. teman baru sedar pagi tadi setelah mendapati penggunaan bulanan bill elektrik naik mendadak.... Bermakna telah ader kenaikan tanpa kiter sedari. Siapa yang meluluskan kenaikan kadar tarif letrik tersebut....??? Tak kan sebab...

No comments: